Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Αγάπη με δυο λόγια»




    Στις μέρες μας βλέπουμε απόρους στον δρόμο, οι άνθρωποι να εξαγριώνονται και να επικρατούν έχθρες και αντιπαλότητες, αλλά η αιτία του κακού δεν είναι η οικονομική κρίση αλλά η κρίση αγάπης που υπάρχει στις σύγχρονες κοινωνίες και η οποία δεν αποτελεί βάση για την δημιουργία υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Η αγάπη είναι η δύναμη που ενώνει τους ανθρώπους και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ένα ισχυρό συναίσθημα που μπορεί να εδραιωθεί μέσω της παιδείας και έτσι να καλλιεργηθούν τα άτομα ψυχικά και πνευματικά. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει η κοινωνία να διαμορφωθεί με θεμέλιο την αγάπη, πράγμα που θα επιτευχθεί μόνο αν γίνει  κατανοητή η αξία της από όλους μας.

       Αρχικά, θα επωφεληθεί η κοινωνία μας καθώς η αγάπη βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων με βάση την συνεργασία και τον διάλογο και οι πολίτες μάχονται ουσιαστικά για την επικράτηση αξιών όπως είναι η ειρήνη , η αλληλεγγύη, η γαλήνη και η ισότητα . Με αυτόν τον τρόπο το κάθε άτομο δείχνει ενδιαφέρον για το κοινό καλό και την ευημερία όλων των ανθρώπων γιατί απλά η κοινωνία γίνεται ομορφότερη.                                                  Ακόμη, αλλάζει τις ηθικές αξίες των ανθρώπων αφού επικρατεί μέσα τους το αίσθημα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτέλειας ενώ απαλλάσσει από τη ζήλια και τον εγωισμό τους. Έτσι, τα άτομα αισθάνονται ολοκληρωμένα καθώς έχουν καταλάβει πως η αγάπη είναι το μεγαλύτερο αγαθό και ότι είναι η μόνη που μπορεί να φέρει την πραγματική ευτυχία. Αλλά και  διευρύνει τους ορίζοντες τους και τους εμπνέει για την δημιουργία σπουδαίων έργων τέχνης που προάγουν τον πολιτισμό.
       Επιπλέον, η αγάπη που δημιουργείται μεταξύ των δύο φύλων έχει αποδειχτεί σύμφωνα με έρευνες  πως συντελεί στην μακροζωία αφού αποβάλλει το άγχος χαρίζοντας ψυχική υγεία και  ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς διώχνει όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Επιπρόσθετα, συμβάλει στην διατήρηση της νεότητας και στην όξυνση του νου καθώς όποιος διακατέχεται από το αίσθημα της αγάπης εκκρύει ο οργανισμός του κάποιες ουσίες με τέτοια λειτουργία. Τέλος, κάνει καλό στην καρδιά επειδή ο εγκέφαλος στέλνει παλμούς στην καρδιά κάνοντας την να χτυπά πιο δυνατά και βοηθά  στην πιο εύκολη αντιμετώπιση των ασθενειών.
      Συνοψίζοντας, η αγάπη έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την κοινωνία αλλά και το ίδιο το άτομο καθώς, όπου κυριαρχεί η αγάπη οι αντιζηλίες εξαλείφονται και επικρατεί η ειρήνη, δημιουργείται  δηλαδή μια κοινωνία που έχει ως μέλη της ευτυχισμένους ανθρώπους. Και όπως λέει και το τραγούδι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη (http://www.youtube.com/watch?v=wtS4ef0vqhU ) !!!                                                                                                   Γαλήνη Κωδονίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου