Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Πάμε Σαντορίνη!»


Αρχικά, η Σαντορίνη είναι ένα νησί 76,19 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων με πληθυσμό που ανέρχεται στους 12.500 κατοίκους ενώ την τουριστική περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών αγγίζει τις 150.000. Το κλίμα της είναι εύκρατο ερημικό και η αρχιτεκτονική των σπιτιών είναι ανάλογη της μορφολογίας του εδάφους. 








Έτσι, μπορούμε να διακρίνουμε τα αγροτικά σπίτια ,σε άνυδρες περιοχές όπως το Ημεροβίγλι, τα οποία διαθέτουν μεγάλη αυλή και βοηθητικούς χώρους που βρίσκονται παραμετρικά του σπιτιού, τα λαϊκά αστικά σπίτια που βασικά χαρακτηριστικά τους είναι το ακόνιστο σχήμα και τον περιορισμένο χώρο τους και τα αρχοντικά σπίτια στις κεντρικές περιοχές τα οποία έχουν Ιταλική αναγεννησιακή μορφή. Ένα από τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά φαινόμενα είναι τα υπόσκαφα σπίτια τα οποία είναι στενόμακρα και δημιουργήθηκαν λόγω της ανάγκης για ξεκούραση των πληρωμάτων των πλοίων.

Το νησί έχει λάβει μέρος σε πολλά ιστορικά γεγονότα, χάρη των οποίων έχει λάβει και τα ονόματά του, γι'αυτό και αποτελεί πόλος έλξης για τους τουρίστες. Το πιο γνωστό όνομά του , μετά την «Σαντορίνη», είναι «Στρογγύλη» από το σχήμα του, «Θήρα» μετά την κατάκτησή του από τους Φοίνικες και στη συνέχεια από τους Σπαρτιάτες και «Καλλίστη» λόγω της τουριστικής ανάπτυξης του. 


Το πιο γνωστό γεγονός του είναι η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου το 1600 π.Χ.από την οποία το μόνο που απέμεινε είναι τρεις λωρίδες γης με το μεγαλύτερο τμήμα την καλντέρα.


Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σαντορίνη έχει τις πιο ξεχωριστές και όμορφες παραλίες και αυτό οφείλεται στην ύπαρξη του ηφαιστείου. Χαρακτηριστικά όπως η μαύρη ή χρυσή άμμος, η ελαφρόπετρα και τα ηφαιστειακά πετρώματα μπορεί να συναντήσει κάποιος μόνο εκεί. Σε συνδυασμό με την εξαίρετη τοπική κουζίνα κάνουν την διαμονή στο νησί απλά ένα όνειρο ζωής! 
 

Η κουζίνα βασίζεται στα αγροτικά προϊόντα γι'αυτό και τα φαγητά διακρίνονται από κομψότητα ,αλλά και από αυθεντική γεύση. Φαγητά όπως η φάβα που συνοδεύεται με πολλά πιάταν και η μπραντάδα για τους λάτρες των θαλασσινών. Σίγουρα όμως κανείς δεν θα αντισταθεί στο μαγευτικό άρωμα και την μοναδική γεύση του κρασιού που χαρίζουν μια μεθυστική εμπειρία.


Παράλληλα, η νυχτερινή ζωή της Σαντορίνης είναι πολύ έντονη και χαρίζει συναρπαστική εμπειρία! Αρχικά το βράδυ κάποιοι προτιμούν με θέα το ηφαίστειο και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα να πιούν ένα ποτό ενώ την νύχτα οι ρυθμοί γίνονται εντονότεροι χαρίζοντας την απόλυτη ξενοιασιά και διασκέδαση.



Επιπρόσθετα, η ξενοδοχειακή υποδομή που προσφέρει το νησί είναι μεγάλη. Διαθέτει 260 ξενοδοχεία με 5.325 δωμάτια προσιτά σε όλους που προσφέρουν ανέσεις για μια ευχάριστη παραμονή. Επίσης, το κεντρικό πολυϊατρείο της Σαντορίνης παρέχει υψηλή ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών με υπευθυνότητα και έμπειρο προσωπικό και έτσι εξασφαλίζεται η «ασφαλής» διαμονή στο νησί.


Τέλος, η Σαντορίνη με την πλούσια ιστορία της, είναι ξεχωριστή για πολλούς λόγους, είναι ένας προορισμός που πολλοί θέλουν να επισκεφτούν καθώς είναι άριστο σε όλους τους τομείς και «αφήνει» ευχαριστημένο ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ομορφιά του «κερδίζει» τους πάντες και υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες!!! 
 

Γαλήνη Κωδονίδου

Το άρθρο στηρίχθηκε σε πληροφορίες από την Βικιπαίδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου