Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Επιβράβευση του 5ου ΓΕΛ για τη συμμετοχή του σε διεθνή δράση για την προώθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Στο  πλαίσιο  μιας διαδικτυακής εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει ήδη από το 2012 ,με τίτλο “Yo conozco mi herencia y tu? “  , “I know my heritage, du you?” , “Εγώ γνωρίζω την κληρονομιά μου, εσύ;» και  σχεδιάστηκε από τον σύνδεσμο  AMUPROLAG  και το SEEC τμήμα του πανεπιστημίου (Ισπανική Εταιρεία Κλασικών Σπουδών)της  MURCIA,  οι μαθητές  του 5ου Λυκείου Σερρών
υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής και πραγματοποίησαν την εκδήλωση στον αύλειο χώρο των Αγίων Θεοδώρων. Οι συμμετέχοντες ,με την ανάγνωση και δραματοποίηση των κλασικών ελληνικών και λατινικών αποσπασμάτων, πρεσβεύουν την αγάπη τους για την κλασική ελληνική και ρωμαϊκή κουλτούρα (grecolatina).
Η συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Σερρών βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της διημερίδας που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών . Μια ομάδα μαθητών δραματοποίησε τις βασικές θεματικές του σεναρίου, που ήταν οι πάμπολλες πτυχές της αγάπης . Ξεκίνησαν με μία ενδελεχή έρευνα της έννοιας και των χαρακτηριστικών της και συνέχισαν με χιουμοριστική διάθεση, ανταλλάσσοντας προσωπικά βιώματα  για τις αποτυχίες και τις επιτυχίες τους σ΄αυτόν τον τομέα.
Οι μαθητές που συμμετείχαν σ΄αυτήν την αξιόλογη δράση ήταν οι εξής:
1.Κόρακα Λυδία Α΄
2.Βασίλογλου Κοσμάς Β΄
3.Γούνα Στρατούλα Β΄
4.Σωτηριάδης Σωτήρης Β΄
5.Τομπουλίδου Κωνσταντίνα Β΄
6.Βασιλακέρη Ευθυμία Γ΄
7.Βελέη Ιωάννα Γ΄
8.Γιαννοπούλου Ελένη Γ΄
9.Καλενδέρη Αθανασία –Αγγελική Γ΄
10.Μυλωνά Ελένη Γ΄
11.Παπούλα Μαρία Γ΄
12.Ταπάσκου Μαρία Γ΄
13.Ταπάσκου Στεργιανή Γ΄
14. Τραγούδα Ιωάννα Γ΄
15.Τσαούση Καλυψώ  Γ΄
16.Χατζηλιάδη Ευαγγελία Γ΄
17.Χατζηπαζαρλή Παναγιώτα Γ΄
18.Χοτζίδου Μαρία Γ΄
Η συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις που συνοδεύονται ,πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία, και από έναν συμμετοχικό διάλογο διάδρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο συντελεί όχι μόνο στην αποτελεσματική και δημιουργική τους παιδαγωγική κατάρτιση αλλά και καλλιέργεια της ψυχοκινητική τους έκφρασης . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες μαθητές για την πρωτοβουλία τους να δραστηριοποιηθούν σ΄αυτή τη εκδήλωση / εκστρατεία καθώς και για την ακάματη προσπάθειά τους να παρουσιάσουν το σενάριο με υπευθυνότητα .
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Συμβούλους Φιλολόγων ν. Σερρών κα. Τζιώκα Πηνελόπη και κο. Κιορίδη Ιωάννη για την σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη της δράσης .
Παρόμοιες επιβραβεύσεις και διακρίσεις  είθε να συνοδεύουν τους μαθητές μας σε κάθε πτυχή της ζωής τους .
                                                           

                                                                           Η συντονίστρια της δράσης
                                                                              Ευαγγελία Θανασούδα
                                                                                       Φιλόλογος
                    









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου