Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Car Mechanic Simulator 2014 (PC)

Car Mechanic Simulator 2014 (PC)
                                                                                               
Γενική Βαθμολογία  7/10

Είδος παιχνιδιού: Προσομοιωτής (Simulator)
Εκδότης: PlayWay S.A.
Ανάπτυξη: Red Dot Games
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 / 01 / 2014
Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος:
Επεξεργαστής: Celeron E1500 Dual-Core 2.2GHz 
Κάρτα γραφικών: GeForce 9600 GT 512MB 
Μνήμη RAM: 2 GB
OS: Win Xp 32-bit
DirectX: DX 9
Χώρος στον δίσκο: 1.2 GB
Σύστημα δοκιμής:        
Επεξεργαστής: Intel i5 460M Dual-Core 2.53 GHz
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GT 425M
Μνήμη RAM: 4GB
OS: Win 7 64-bit
DirectX: DX 11 

Ένα ενδιαφέρον βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης κυκλοφόρησε στην αγορά  πριν λίγο καιρό η «PlayWay» μία μικρή σχετικά εταιρία. Το παιχνίδι υπάρχει στην πλατφόρμα «Steam» και μπορεί να το αποκτήσει κάποιος στην τιμή των 14.99€.


Gameplay

To «Car Mechanic Simulator 2014» τοποθετεί τον παίκτη στην θέση ενός μηχανικού αυτοκινήτων με το δικό του συνεργείο. Σκοπός του παίχτη είναι να επισκευάσει τα αυτοκίνητα που του πηγαίνουν οι πελάτες ,αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να βρει το πρόβλημα και τα χαλασμένα εξαρτήματα και έπειτα να αγοράσει καινούργια ή να τα επισκευάσει. Τέλος πρέπει να συναρμολογήσει τον κινητήρα ,που προηγουμένως αποσυναρμολόγησε, ώστε να τελειώσει την παραγγελία και να προχωρήσει στην επόμενη. Με τη λήξη κάθε παραγγελίας ο παίκτης αποκτά χρήματα για την δουλειά του, τα οποία χρησιμοποιεί για να αγοράζει ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα που επισκευάζει, αναβαθμίσεις για το συνεργείο του και για την βελτίωση των ικανοτήτων του.
Τα πάντα εκτυλίσσονται μέσω προοπτικής πρώτου προσώπου και ο χειρισμός της κάμερας γίνεται με το ποντίκι και τα βασικά πλήκτρα πλοήγησης του πληκτρολογίου (wasd). Στα κοντινά πλάνα το περίγραμμα του οχήματος γίνεται διαφανές, ώστε να φαίνεται το εσωτερικό του και εκεί είναι που η μαγεία της επισκευής αρχίζει. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το gameplay  δείτε το βίντεο παρακάτω.

Γραφικά

Έχει γίνει απίστευτα καλή δουλειά ως προς τα γραφικά, ενώ ταυτόχρονα έχει δοθεί πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια, κυρίως, στα μέρη του κινητήρα. Έτσι, ο ρεαλισμός φτάνει σε ένα υψηλό επίπεδο και φέρνει τον παίκτη πιο κοντά στο να μάθει τη δουλειά του μηχανικού και την μορφή ενός αυτοκινήτου από μία άλλη οπτική γωνία. Ωστόσο το μενού τον ρυθμίσεων για τα γραφικά, δεvπεριέχει και πολλά, κάνοντας δυσκολότερη την ακριβή ρύθμιση. Πάντως το παιχνίδι είναι σταθερό.

 
 

Ήχος
           
Στο κομμάτι των ηχητικών εφέ δεν υπάρχουν και πολλά  καλά να πει κανείς. Εκτός από την μουσική στο ραδιόφωνο του συνεργείου, η οποία από ένα σημείο και μετά καταντάει κουραστική, υπάρχουν οι ήχοι από τις βίδες και τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που εμένα τουλάχιστον μου θυμίζουν ένα κλασσικό συνεργείο. Το απογοητευτικό μέρος είναι όταν σε ορισμένες παραγγελίες ο πελάτης σου λέει ότι το όχημα του κάνει περίεργους ήχους. Όταν όμως βγαίνεις σε μία μικρή πίστα να κάνεις μια δοκιμαστική οδήγηση (test drive) για να δεις ποια κομμάτια του αυτοκινήτου είναι προβληματικά, κανένας από τους ήχους που περίγραψε ο πελάτης δεν υπάρχει.   


Συμπέρασμα

            Κλείνοντας έχω να πω ότι αν και είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι δεν θα έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό, επειδή δεν έχει μεγάλο εύρος στις δυνατότητες, τις επιλογές και τα modes. Θα απασχολήσει τον παίχτη για μερικά απογεύματα, αλλά γρήγορα θα το βαρεθεί. Ακόμα, έχει λίγες επιλογές ρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.




Θετικά                                                               
-Λεπτομερή γραφικά
-Ρεαλισμός και αναπαράσταση της πραγματικότητας
-Εύκολος χειρισμός
-Προσφέρει γνώσεις για την πραγματική ζωή
-Μεγάλη διάρκεια παιχνιδιού
-Μικρό μέγεθος στον δίσκο

Αρνητικά
-Λίγες ρυθμίσεις
-Ένα μονό mod
-Μη επαρκεί ηχητικά εφέ
-Μικρή  βάση δεδομένων (Database)

Gameplay                   8
Γραφικά                     9.5
Ήχος                           6
Αντοχή στον Χρόνο    5


Γενική Βαθμολογία  7


Μπούσουλας- Ραϊκίδης Ορφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου