Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Δεν πειράζει......



"Δεν πρέπει να να ντρέπεσαι πως νικήθηκες, πρέπει να ντρέπεσαι μονάχα όταν έπαιξες κακά  και γι'αυτό νικήθηκες ή-κι αυτό είναι το χειρότερο-πρέπει να ντρέπεσαι όταν νίκησες παίζοντας κακά ή άτιμα." Ν.Καζαντζάκης

Το πρωί της Παρασκευής τα κορίτσια καταφθάνουν  στο γήπεδο του ΟΒΑ, στην Ομόνοια! Στα αποδυτήρια δίνονται οι τελευταίες συμβουλές από τον  coach  και  τους αρχηγούς της ομάδας μας καθώς ετοιμάζονται για τον κορυφαίο τελικό που τους περιμένει! Το παιχνίδι ξεκινάει με την ομάδα του 5ου ΓΕΛ να έχει τον πρώτο λόγο του παιχνιδιού. Η Μαρία Δαλάγκα, η μια από τους δύο αρχηγούς , εκτελεί το πρώτο φονικό σερβίς στο οποίο οι αντίπαλοι ευελπιστούν να μην είναι θύματα του στόχου της. Παρόλο αυτά, ένα λάθος της ομάδας μας δίνει την ευκαιρία να προηγηθεί ο αντίπαλος. 




Στην συνέχεια, ένας κερδισμένος πόντος , από λάθος αυτή τη φορά του Αριστοτελείου, αποτελεί σημείο αναφοράς για να ξεκινήσει ένα σερί 7-0 υπέρ της ομαδάρας μας. Με την Κρότκα Κωνσταντίνα να είναι ο σημαντικότερος παίκτης κατά την διάρκεια αυτή. Τα κορίτσια μας πλέον ασταμάτητα διαλύουν τους αντιπάλους στο πρώτο σετ , έχοντας ελάχιστα λάθη και ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη, φυσικά  χάρη στους φανατικούς φιλάθλους του 5ου που δεν σταμάτησαν να επικροτούν και να ζητωκραυγάζουν  τα αστέρια μας. 
Δυστυχώς , το δεύτερο σετ ξεκινά με τα κορίτσια μας πολύ αγχωμένα , αδυνατούν να συγκεντρωθούν κάνοντας έτσι αμέτρητα λάθη που τους στοίχισε το δεύτερο σετ. Ο τελικός κορυφώνεται καθώς οι ομάδες οδηγούνται σε tie break , δηλαδή σε τρίτο σετ των 15 πόντων. Ένα αγωνιώδες τελευταίο σετ, με πολλά λάθη και την έλλειψη αμεροληψίας του διαιτητή είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της ομάδας μας. 
Για εμάς όμως είναι πρωταθλήτριες της καρδιάς μας , οποίο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα και ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ήταν πρωταθλήτριες .'EEνα πολύ μεγάλο μπράβο στα κορίτσια μας που αγωνίστηκαν και έφτασαν μέχρι τον τελικό κάνοντας μας πάλι υπερήφανους. 
Κορυφαίες του παιχνιδιού: 
Σταυρούλα Μπάρκα , της οποίας τα εκπληκτικά καρφιά και οι εξαίσιες άμυνες υπήρξαν σημαντικοί παράγοντες πολύτιμων πόντων.
 Κωνσταντίνα Τζιάρα , η οποία έπαιξε εξαιρετικά ως πασαδόρος με πάσες γεωμετρικής ακρίβειας .
Αντωνία Κόρακα, η καινούργια πολύτιμη προσθήκη που διαγωνιζόταν για πρώτη φορά.
 Τέλος οι δύο αρχηγοί Μαρία Δαλάγκα και Μαρία Σιούζου ήταν εκθαμβωτικές απέδειξαν  την ηγετική ικανότητα που έχουν  βγάζοντας ασπροπρόσωπο το τίτλο που κατέχουν ως αρχηγοί της ομάδας.
 Η πρώτη , με τα υπέροχα καρφιά της ισοπέδωσε τις αντίπαλες κάνοντας τες να γυαλίσουν το γήπεδο, τα αστραπιαία σερβίς της που δεν προλάβαινες να τα δεις και η ικανότητα της να εμψυχώνει τις συμπαίκτριες της .Της αποδίδουν τίμια τον τίτλο του MVP που τον μοιράζεται με την δεύτερη (Σιούζου),η οποία με την εκπληκτική ικανότητα που έχει, θέριζε το γήπεδο , δεν επέτρεπε τις μπαλιές να πέσουν κάτω και φυσικά οι πάσες που έδινε ήταν ανεπίτρεπτο να μην αξιοποιηθούν σωστά καθώς έβρισκε τις συμπαίκτριες της με κλειστά μάτια!!! 
Ακόμη η συμβολή της Κωνσταντίνας Κρότκα με τα σίγουρα και καλά καρφιά και σερβις της , της Ευαγγελίας Νικολάου με την ασύλληπτη δύναμή της , της Θωμαής Κάμηλαλη , της Χριστιάννας Κουλιάλη , της Αναστασίας Παντελίδου , της Πηνελόπης Μάλλια , της Δήμητρας Μάρκου και της Πασχαλίας Ιχτιάρη ήταν σεβαστή και σπουδαία! Φυσικά να μην παραλείψω να αναφέρω την σπουδαιότητα του γυμναστή μας Χρήστο Καραγκούνη ο οποίος προετοιμάζοντας 5 σχολικές ομάδες κέρδισε 3 τοπικά πρωταθλήματα έφτασε σε έναν τελικό που άδικα έχασε με τα κορίτσια μας και σε έναν προημιτελικό!

΄Αννα Ιωσηφίδου
Χρυσάφης Αναστασιάδης
Γιάννης Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου