Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είδη εμπορεύεστε ; Και που τα εκθέτετε ;

Τα είδη τα οποία εμπορεύομαι  είναι παιδικά ρούχα και τα εκθέτω σε εμποροπανηγύρεις και λαϊκές αγορές των γύρω χωριών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε ένα τέτοιου είδους επάγγελμα ;

Για εκείνη την εποχή αυτό το επάγγελμα είχε περισσότερα κέρδη από άλλα επαγγέλματα . Συνεπώς το κίνητρο μου ήταν ο οικονομικός παράγοντας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπήρχε κάποιο στήριγμα στην αρχή της καριέρας σας ; 
Εμπνευστήκατε από κάπου ;

Το στήριγμα μου ήταν κυρίως ηθικό . Ένας στενός συγγενείς ασκούσε ήδη το επάγγελμα αυτό και με παρότρυνε να το ακολουθήσω και εγώ . Παρ'όλα  αυτά μόνος ξεκίνησα χωρίς οικονομική στήριξη , για να συντηρώ τον εαυτό μου .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην πορεία ; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε ακόμη και τώρα ;

Αρχικά οφείλω να πω ότι ήταν ανάγκη να δανειστώ το λεγόμενο κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσω αγοράζοντας τα είδη που με ενδιέφεραν , το επαγγελματικό μου αυτοκίνητο αλλά και πρώτες ύλες,  για να έρθει στην τελική του μορφή ο λεγόμενος πάγκος της αγοράς . Εκτός απ'αυτό σημαντικό ήταν να βρω κεντρικά μέρη και στις λαϊκές, αλλά και στις εμποροπανηγύρεις, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να παρατηρήσει όλα τα προϊόντα που εκθέτω . Περιττό να αναφερθεί ότι η αιώνια δυσκολία του επαγγέλματος αυτού είναι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα στις λαϊκές, αλλά και στις εμποροπανηγύρεις που δύσκολα αντέχονται ειδικά το βράδυ που κοιμόμαστε στο αυτοκίνητο χωρίς θέρμανση . Τέλος η υπερφορολόγηση  μας δυσκολεύει να ανταπεξέλθουμε στις βιοποριστικές μας ανάγκες .

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον για ένα τέτοιο επάγγελμα ;

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας η υπαίθρια αγορά είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα . Ωστόσο ας επικεντρωθούμε στη σημερινή εικόνα που παρουσιάζεται , δείχνει ότι "σβήνει" το επάγγελμα αυτό καθώς αναπληρώνεται από άλλες μορφές εμπορίου ,όπως τα πολυκαταστήματα. Αν οι κυβερνήσεις πραγματικά επιθυμούσαν να βοηθήσουν στην διατήρηση αυτού του βιοποριστικού επαγγέλματος και θεσμού αυτού , θα μπορούσαν να μην επιβαρύνουν τους μικροπωλητές με δυσβάσταχτους φόρους, αλλά να τους στηρίζουν στην δύσκολη αυτή πορεία τους .

ΜΑΡΙΑ ΣΙΟΥΖΟΥ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου