Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Διαμαντίδης



Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έφερε στην επιφάνεια  το ελληνικό μπάσκετ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά.
 Όπως κάθε μικρό παιδί, έπαιζε μαζί με τους φίλους του ποδόσφαιρο σε γειτονιές της Καστοριάς. Η μεγάλη αγάπη όμως που έτρεφε για το μπάσκετ τον οδήγησε στην εγγραφή του στην τοπική ομάδα της Καστοριάς. Έτσι, ο Δημήτρης με ύψος 1,96 έγινε μέλος της αντρικής ομάδας  της Καστοριάς. Σε ηλικία 19 ετών δέχεται την πρόταση από τον Ηρακλή. Παίρνοντας την μεταγραφή από την ομάδα της Θεσσαλονίκης , ο Δημήτρης κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του , καθώς από μια ομάδα της Γ’ κατηγορίας συμπεριλήφθηκε  στο ρόστερ μιας ομάδας Α1’ κατηγορίας.
Ύστερα από μια λαμπρή πορεία στον Ηρακλή, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες ,ο ΠΑΟ κάνει πρόταση στον ταλαντούχο έλληνα γκάρντ .Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης βλέπει να γίνονται πραγματικότητα τα βήματα που ονειρευόταν μικρός  και με μεγάλη χαρά μετακομίζει στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα αγωνίζεται με τον ΠΑΟ, μια ομάδα μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Ηρακλή. Με την ομάδα της Αθήνας κατάφερε να φέρει πολλές επιτυχίες και να κάνει το ΠΑΟ γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Εκτός όμως από τη συμμετοχή του σε ελληνικές ομάδες, είχε ενεργώ  δράση στην Εθνική ομάδα με πολλούς τίτλους όπως το Eurobasket το 2005, η δεύτερη θέση στον κόσμο  το 2006 και πολλά ακόμα σημαντικά επιτεύγματα.
Για όλους τους Έλληνες  ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας μεγάλος έλληνας αθλητής, ο οποίος με πολλή σκληρή δουλειά κατάφερε να είναι πρότυπο για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές  και είναι σίγουρο ότι έχει κατακτήσει το ΄΄τρόπαιο΄΄ της καρδιάς όλων των φιλάθλων.

1 σχόλιο:

  1. Ωραία παρουσίαση ενός ακόμα ανθρώπου που μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή