Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ραδιόφωνο από μαθητές!

  Πριν από περίπου έξι μήνες τρεις φιλόλογοι του σχολείου μας συγκρότησαν  μια ομάδα από  20-25 άτομα, για να συμμετέχουν σ' ένα μαθητικό πρόγραμμα δημιουργώντας εκ του μηδενός μια ραδιοφωνική εκπομπή.Χωριστήκαμε ανάλογα με τις κλίσεις μας σε συντάκτες , εκφωνητές, ηχολήπτες και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η ομάδα προώθησης που μας βοήθησε τόσο πολύ με τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ και μια εξωπραγματικά υπέροχη αφίσα, φιλοτεχνημένη από την ταλαντούχα συμμαθήτρια μας Κάσυ.


Δουλεύοντας  σκληρά αρκετές ώρες βρεθήκαμε στα Τ.Ε.Ι Σίνδου για ένα μικρό σεμινάριο από κάποιους φοιτητές με ραδιοφωνική εμπειρία. Έπειτα  μπήκαμε στο στούντιο για την ζωντανά μεταδιδόμενη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή που είχαμε τόσο κοπιάσει. Από τη διαδικασία του  σεμιναρίου ελάχιστα θα λέγαμε αποκομίσαμε, καθώς ήδη γνωρίζαμε τα περισσότερα.Η πιο συναρπαστική εμπειρία ήταν αυτή μέσα στο στούντιο.Ήταν ένας αρκετά μεγάλος χώρος  χωρισμένος στα δύο. Από τη μία ο χώρος που μιλούν οι εκφωνητές και ελέγχεται η ακροαματικότητα, αλλά και τα σχόλια των ακροατών, κι από την άλλη οι ηχολήπτες που είχαν τη μουσική επιμέλεια .Μέσα στην αίθουσα των εκφωνητών επικρατούσε απόλυτη ησυχία με μόνο ήχο τη φωνή αυτού που μιλούσε στο μικρόφωνο .Μόλις όμως έμπαιναν τα τραγούδια ξεχυνόταν όλη η ζωιράδα που καταπίεζε η σιωπή.Πλάκες,φωτογραφίες ,χορός,μουσική ,διασκέδαση. Από την άλλη μεριά του τζαμιού βέβαια οι πλάκες και το κέφι κυριαρχούσαν όλη την ώρα αφού δεν υπήρχε ο φόβος του “ανοιχτού μικροφώνου”.Δυστυχώς όμως δεν παρουσιάστηκε όλο το υλικό μας λόγω έλλειψης χρόνου, όμως το κομμάτι που βγήκε στον αέρα θα λέγαμε πως ήταν υπέροχο.

 Βέβαια, ο δικός μας σκοπός ήταν η εμπειρία ,ο ταξίδι κι όχι ο προορισμός.Και αποκομίσαμε πολλά απ'  αυτό .Μάθαμε την ομαδικότητα ,τη σημασία του “εμείς” έναντι του “εγώ” για την επίτευξη ενός στόχου,τη δουλεία των ανθρώπων των μέσων και τη προεργασία αυτού που απολαμβάνουμε εμείς πατώντας ένα κουμπί και φυσικά τις ποικίλες γνώσεις που αποκομίσαμε ο καθένας στο αντικείμενο του και από το γενικό θέμα της εργασίας μας “Μουσικές του κόσμου”.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθηγήτριες που μας καθοδήγησαν, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που παρ΄ όλες τις υποχρεώσεις τους δούλεψαν πολύ. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία...
Δήμητρα Ζουρνατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου