Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη συνταγή για κουλουράκια



Vanillekipferl (κουλουράκια βανίλιας)

Παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή από την κεντρική Ευρώπη που έχει αρκετές ομοιότητες με τους ελληνικούς κουραμπιέδες.


Δυσκολία συνταγής : εύκολη

Χρόνος παρασκευής :
χρόνος που χρειάζεται για την προετοιμασία : 10 λεπτά
χρόνος που πρέπει να ηρεμήσει το ζυμάρι : 1 ωρα
χρόνος που χρειάζεται για να ψηθούν τα κουλουράκια : 12-15 λεπτά


*Η συνταγή είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους και vegans*

     

Υλικά
  • 280γρ. αλεύρι
  • 200γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ. καρύδια (τριμμένα)
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. ζάχαρη βανίλιας
  • 50-80γρ. ζάχαρη άχνη (για το τύλιγμα)
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας (για το τύλιγμα)

Εκτέλεση

1) Για τα κουλουράκια αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομογενής και εύπλαστη ζύμη.
2) Τυλίγουμε την ζύμη με διάφανη  μεμβράνη και την αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ηρεμήσει.
3) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ºC.
4) Κόβουμε το ζυμάρι σε ίσα κομμάτια και σχηματίζουμε μικρά φεγγαράκια.
5) Τοποθετούμε τα μικρά φεγγαράκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 170 ºC.
6) Όσο είναι ακόμα ζεστά τα κουλουράκια τα τυλίγουμε σε μείγμα απο ζάχαρες άχνης και βανίλιας.

Ελπίδα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου